/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

MAE rus denunţă tentative străine de ''destabilizare'' în Belarus

missing
13 august 2020, ora 23:00

Ministerul rus al Afacerilor Externe a denunţat joi tentative străine de a ”destabiliza” Belarus, ţară zguduită de patru zile de proteste împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP, scrie agerpres.ro. 

Rusia vede “tentative clare de amestec străin vizând divizarea societăţii şi destabilizarea situaţiei” în Belarus, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă.

De duminică seară, Belarus este teatrul manifestaţiilor împotriva realegerii lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere în fosta republică sovietică de 26 de ani.

Protestele au fost reprimate violent de poliţie, acţiuni în forţă soldate cu doi morţi, zeci de răniţi şi mii de arestări.

“Facem apel la toată lumea să dea dovadă de reţinere (…) şi sperăm că situaţia din ţară se va normaliza în curând”, a subliniat Zaharova.

“Rusia a fost şi rămâne un aliat fidel şi prieten al poporului frate belarus”, a mai spus ea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram