Evoluând în grupa preliminară B, Zalina a reuşit chiar la prima încercare să trimită ciocanul la cota de 72 de metri şi 29 de centimetri, ceea ce i-a asigurat un loc în plutonul celor 12 atlete, care vor continua lupta pentru medalii.

Sora lui Zalina, Marina Marghiev-Nichişenco, a evoluat sub aşteptări, realizând în a doua încercare un rezultat de 66 metri 63 centimetri, care nu a fost de ajuns pentru calificarea în finală.

Finala probei de aruncare a ciocanului la feminin se va disputa joi, ora locală 19.00, când la Chişinău va fi ora 11.00.

Lotul Moldovei la Mondialele de atletism de la Beijing numără 4 sportivi şi un antrenor. Roman Prodius primul dintre ai noştri a evoluat la proba de maraton, unde s-a clasat pe locul 31 din 42 de participanţi. Din cauza condiţiilor climaterice dificile - temperatura şi umiditatea sporite, 26 de sportivi au abandonat cursa. Roman a parcurs cei 42 de km şi 195 de metri în 2 ore, 26 de minute şi 46 de secunde.

Serghei, Zalina Marghiev şi Marina Nichişenco-Marghiev s-au înscris la concursul de aruncare a ciocanului. După calificări, doar Zalina va continua participarea la cea mai importanţă competiţie de atletism.

La ediţia a 15-a a Mondialelor de Atletism de la Beijing participă aproape 900 de sportivi de pe întreg mapamondul, competiţia fiind ultimul concurs de o atare amploare în preajma Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.