Un moldovean din Cosăuți a fost prins a doua oară trecând granița înot peste Nistru, fără acte. Acum este cercetat penal

Un locuitor al satului Cosăuți, raionul Soroca, este cercetat penal pentru traversarea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova, trecând înot râul Nistru. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Olănești au înregistrat cazul în după amiaza zilei de ieri, 11 august curent, documentarea fiind inițiată pe baza comiterii infracțiunii prevăzute de art. 362 al. (1) CP al RM.

Foto: border.gov.md

Patrula mobilă a Sectorului, acționând conform unei informații operative pe direcția Olănești – Troițcoe, a observat un bărbat la o sută de metri de la hotar, ce se îndrepta spre interiorul țării. În scurt timp acesta a fost reținut și interogat.

Moldoveanul în vârstă de 67 de ani a comunicat că se întorcea din regiunea Odesa și neavând niciun act de călătorie a recurs la traversarea frontierei, prin eludarea de la controlul legal al frontierei. Mai mult, acesta a recunoscut că a trecut râul Nistru prin înot, pe direcția satelor Troițcoe (UA) – Purcari (MDA).

În cadrul examinării cauzei penale și în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de către polițiștii de frontieră ai DR Est, s-a stabilit că acum două săptămâni persoana în cauză a mai săvârșit o acțiune de acest gen aflându-se în proximitatea satului Săiți, raionul Căușeni.

Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a elucida toate circumstanțele.


Pub