A intrat forțat în casa unei bătrâne de 83 de ani, a agresat-o fizic și i-a furat toți banii: Un tânăr, reținut pentru 72 de ore pentru tîlhărie

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, locuitor al raionului Comrat, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de tâlhărie.

Foto: politia.md

O femeie în vârstă de 83 de ani, locuitoare a orașului Cupcini, a sesizat Poliția despre faptul că în noaptea de 18 spre 19 iulie, o persoană necunoscută, prin forțarea ușii, a pătruns în domiciliul său, unde a agresat-o fizic, a imobilizat-o cu o bandă adezivă, legându-i mâinile și picioarele, apoi i-a sustras un portmoneu în care se aflau mijloace financiare în sumă de 10.600 de lei, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

În urma efectuării unui complex de măsuri speciale de investigații, întreprinse de ofițerilor Direcţiei investigații criminale și Direcției Nord a INI, de comun acord cu polițiștii de la Edineț și Cimișlia, la 10 august, suspectul a fost localizat și reținut în raionul Cimișlia.

Fiind audiat, suspectul și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii, iar în cadrul verificării declarațiilor la fața locului a reconstituit modul de operare în cursul săvârșirii infracțiunii.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat un portmoneu care s-a dovedit a fi a victimei.

Bănuitului urmează a-i fi eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 zile.

La fel, în privința acestuia urmează a fi aplicată sentința judecătoriei Comrat, din 29 iunie 2020 cu privire la condamnare la privațiune de libertate pe un termen de un an și șase luni, pentru infracțiune legată de furtul averii proprietarului, în penitenciarul de tip semiînchis.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 8 la 10 ani.


Pub