Igor Dodon: Compania Avia Invest are la dispoziție 180 de zile, din data notificării, să întoarcă Aeroportul Internațional Chișinău în posesia statului

Compania Avia Invest are la dispoziție 180 de zile, din data notificării, să întoarcă Aeroportul Internațional Chișinău în posesia statului. Despre aceasta a vorbit președintele Igor Dodon în urma unui briefing de presă după Consiliul Suprem de Securitate. Șeful statului spune că Avia Invest a fost notificată pe data de 8 iulie, curent.

Foto: UNIMEDIA

„Dat fiind faptul că nu a fost depusă garanția de bună executare, conform punctului 25 din contract, acesta este un motiv de a rezilia contractul de concesionare, ceea ce s-a întâmplat. Pe 8 iulie, guvernul a notificat că reziliază contractul de concesionare. Executorul are 180 de zile să restituie acest activ statului. La moment, de acest lucru se ocupă Guvernul, Agenția Proprietăți Publice și Procuratura”, a declarat Dodon.

Acționarul companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău „Avia Invest” a depus o plângere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm, a anunțat în cadrul unui briefing online, directorul companiei Komaksavia Airport Invest, Andreas Menelaou.

Astfel, Arbitrajul de la Stockholm a înghețat rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului, până la o decizie finală.

Agenția Proprietăți Publice spune că decizia Institutului de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț din Stockholm din 2 august 2020, reprezintă o măsură provizorie emisă de un singur arbitru până la începerea examinării cauzei în arbitraj, prin care s-a suspendat executarea notificării de rezoluțiune.


Pub