Andrian Candu, denunțat la ANI și la Procuratură de către deputata socialistă Marina Radvan

Deputata socialistă, Marina Radvan, anunță că l-a denunțat pe liderul Pro Moldova, Andrian Candu, la Agenția Națională pentru Integritate și la Procuratură, în legătură cu „mai multe încălcări” depistate în declarațiile de avere ale deputatului Candu, din 2010 și până acum.

Foto: Moldova.org/UNIMEDIA

„Averile de milioane, ascunse și de o proveniență neclară, ale șefului grupului oligarhic „Pro Moldova”, Andrian Candu, trebuie să fie verificate de către Agenția Națională de Integritate, dar și de către procurori, spune Marina Radvan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputata susține că Andrian Candu a omis indicarea în declarațiile sale de avere, începând cu anul 2010 și anul 2013 inclusiv, faptul deținerii în coproprietate (33%) a unui apartamentul de 61,2 m.p. dobândit în anul 2006.

Totodată Radvan menționează că în declarațiile până în anul 2016, inclusiv, Candu a indicat faptul că acesta deține în proprietate a unui apartament deținut din 2006 cu suprafață de 85,7 mp în valoare de 551 531 lei și a unui garaj dobândit la fel în 2006 cu suprafață de 19,8 mp în valoare de 9 487 lei – în declarația ulterioară, pentru anul 2017, acestea bunuri nu sunt reflectate, ca și venitul în urma înstrăinării lor.

La fel, în declarația pentru anul 2019, Candu indică mai multe bunuri imobile noi dobândite cu mijloace mult mai mici decât ar fi valoarea lor reală, subliniază socialista.

În șirul de încălcări pe care Marina Radvan le-a depistat, aceasta a subliniat că deputatul Candu nu și-a indicat trei ceasuri de mână.

„Sperăm că ANI și procurorii vor investiga minuțios încălcările depistate și-l vor trage la răspundere pe Andrian Candu pentru toate încălcările depistate în declarațiile de avere.”

Solicitat de UNIMEDIA, Liderul Pro-Moldova nu a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile Marinei Radvan.

Denunț la Procuratura Generală / Sursa:Marina Rădvan/Facebook
Denunț la ANI / Sursa:Marina Rădvan/Facebook


Pub