2 frizerii și o unitate de comerț - închise și peste 70 de procese verbale întocmite pentru nerespectarea măsurilor contra Covid-19, în urma verificărilor inopinate ale ANSP

Inspectorii ANSP au efectuat verificări în perioada 5 - 11 august mai multe frizerii, farmacii, instituții medicale dar și alte unități de comerț, iar drept rezultat au fost depistate mai multe încălcări. Astfel, din 150 de unități, la 51, ceea ce constituie 34%, au fost stabilite neconformități.

Foto: GETTY IMAGES

Este vorba despre 5 frizerii, 5 farmacii, 4 instituții medicale, 16 unități de comerț și 10 unități cu profil de conducere.

Totodată, din cele 73 dintre cele 150 de obiective s-au ales cu procese verbale, și anume 28 frizerii, 4 farmacii, 4 instituții medicale, 24 unități de comerț și 13 unități cu profil de producere.

În cazul a 2 frizerii și o unitate de comerț s-a decis sistarea activității acestora.

ff / Sursa:ff

Printre cele mai frecvente abateri sunt admiterea supraaglomerării în spații închise, nu se efectuează triajul medical al angajaților la începutul zilei de muncă, nu se efectuează termmetria vizitatorilor, personalul nu este asigurat cu echipament de protecție.

Astăzi a fost înregistrat un număr de peste 470 de cazuri cu Covid-19.


Pub