02:24:24 20.04.2024
Stiri

Deputatul Litvinenco acuză guvernarea Dodon că ar intenționa să „FRAUDEZE” alegerile prezidențiale: Sute de cereri în sistemul de înregistrări prealabile strânse de o singură persoană în Rusia

Actualitate 12.08.2020 12:46 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National
Deputatul Litvinenco acuză guvernarea Dodon că ar intenționa să „FRAUDEZE” alegerile prezidențiale: Sute de cereri în sistemul de înregistrări prealabile strânse de o singură persoană în Rusia


Sistemul de înregistrări prealabile gestionat de Comisia Electorală Centrală (CEC) ar fi folosit de președintele Igor Dodon și PSRM pentru a frauda alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, acuză deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Deputatul arată, într-o postare pe Facebook, faptul că pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au fost publicate recent 300 de așa-numite cereri scrise de înregistrare prealabilă a cetățenilor pentru participarea în cadrul scrutinului prezidențial care ar avea semne de falsificare.

„Desigur că toate sunt pentru deschiderea secțiilor de votare în Rusia, fiind colectate de o oarecare Sârotean Daria domiciliată în Ocnita. Conform legii, numărul de înregistrări prealabile este un criteriu care trebuie luat în considerație pentru determinarea numărului secțiilor de votare în afara țării. În primul rând, din câte se vede, completarea cererilor a fost făcută de 2-3 persoane. Ar fi interesant dacă și semnăturile au fost făcute de aceeași mână, or asta ar fi un semn clar de falsificare. Pe de altă parte, nu e clar dacă cererile au fost colectate în țară (eventual Ocnița) sau peste hotare (Rusia); dacă în țară, de unde se știe că pe 1 noiembrie 2020 aceste 300 de persoane se vor afla în Rusia? dacă au fost colectate în Rusia, atunci e cert că toate sunt false, or este practic ireal să aduni 300 de oameni diferiți în Moscova și Sankt Petersburg în doar patru zile”, susține deputatul PAS.

Legislatorul anticipează și alte „încercări” de acest fel, fiindcă „Dodon și PSRM sunt obsedați de a rămâne la putere, iar acest lucru poate fi făcut doar printr-o fraudare masivă a alegerilor atât în țară, cât și peste hotare”.

„CEC-ul trebuie să abordeze de urgență această problemă în vederea neadmiterii fentării sistemului de înregistrări prealabile – acesta trebuie să permită oricărei persoane să se poată înregistra prealabil, însă trebuie interzis ca un partid să-l manipuleze pentru a-și crea avantaje în defavoarea altor concurenți. Evenimentele din Belarus arată că există toleranță 0 la fraudele electorale. Nu-l sfătuim pe Dodon sa meargă pe aceasta cale”, avertizează Sergiu Litvinenco.

Menționăm că, până în prezent, în sistemul de înregistrări prealabile al CEC și-au exprimat intenția de a participa la vot 25 257 de persoane din străinătate, cele mai multe aflate în Italia - 5 390, Marea Britanie - 3 688, România - 3 032, Germania - 2 305, Franța - 2 040, SUA - 1 779 etc.

Din Rusia au fost trimise doar 663 de cereri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md