Uniunea Europeană, UNICEF și PNUD au donat echipamente de protecție în sumă de 20.000 de euro centrelor de sănătate din raioanele Ungheni și Cahul

Irina Odobescu
05/08/2020
UNICEF Moldova

Un lot de 2.000 de halate impermeabile și 1.600 de costume de protecție de unică folosință a fost achiziționat din fondurile Uniunii Europene și furnizat centrelor de sănătate din raioanele Ungheni și Cahul. Echipamentul în valoare de 20.000 de euro va contribui la reducerea riscurilor de infectare cu care se confruntă zilnic lucrătorii medicali. Donația a fost oferită în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNICEF și PNUD.

„Uniunea Europeană rămâne unul dintre cei mai mari susținători ai Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Împreună cu statele sale membre, în cadrul TeamEurope, și cu parteneri internaționali, suntem aici pentru a contribui la sprijinul necesar oamenilor și lucrătorilor din sectorul sănătății pentru a preveni și a depăși consecințele acestei crize”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

=

„Contextul actual și criza de sănătate publică ne determină să acordăm prioritate asigurării centrelor de asistență medicală primară și personalului acestora cu echipamente de protecție individuală necesar, dar și măsurilor de educare a publicului. Aș dori să mulțumesc UE și UNICEF pentru acest sprijin foarte necesar pentru Cahul în această perioadă”, a declarat Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul.

„Fără îndoială, acest sprijin este necesar. Medicii și asistentele noastre au nevoie mai mult decât oricând de echipament individual de protecție. Au nevoie de sprijinul comunității, al statului, dar și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim Uniunii Europene pentru sprijinul permanent și necondiționat", a subliniat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

„Lucrătorii medicali sunt în mod incontestabil în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19, iar medicii de familie și asistenții medicali care merg în vizite la domiciliu sunt eroii și eroinele invizibile ale pandemiei. Ei sunt cei care adesea intră primii în contact cu pacienții COVID-19 și, prin urmare, au un risc ridicat de expunere la virus. Livrarea acestui echipament de protecție, cu contribuția generoasă a Uniunii Europene, va reduce riscul la care se expun lucrătorii medicali  din Cahul și Ungheni în activitatea lor de zi cu zi și va ajuta la protejarea lor, precum și a familiilor și a copiilor”, a declarat Desiree Jongsma, reprezentantă de țară UNICEF în Moldova.

Un lot format din 1,5 milioane de unități de echipamente personale de protecție, inclusiv respiratoare medicale și măști, ochelari de protecție și halate, finanțat de Uniunea Europeană și achiziționat de OMS a ajuns deja în țară, pentru a ajuta lucrătorii medicali din Republica Moldova să răspundă eficient și în siguranță la pandemia COVID-19.

Irina Odobescu
05/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii