‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriS.A. Floarea Soarelui îşi poate stopa activitatea

S.A. Floarea Soarelui îşi poate stopa activitatea

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pandemia COVID-19, dar și seceta din acest sezon a accentuat vechile probleme cu care se confrunta businessul local, inclusiv marile companii, dar a scos la iveală și altele noi.

Potrivit Mold-street, unii producători de conserve din fructe și legume din Moldova, susțin că din cauza pandemiei, au fost nevoiţi să renunțe la extinderea pe alte piețe, anunţă Secretariatul Consiliului Economic de pe lângă premier.

Reprezentanții de la Orhei Vit, de exemplu, spun că acum e momentul să se extindă pe piețele mai puțin tradiționale pentru noi – Africa și China. Însă, pentru ca produsele moldovenești să ajungă pe rafturile din aceste state, autoritățile de la Chișinău trebuie să negocieze cu guvernele respective Acorduri comerciale de liber schimb. De exemplu, negocierile cu China bat pasul pe loc de câţiva ani.

Cel mai mare producător de ulei SA Floarea Soarelui din Bălţi (face parte din grupul Trans-Oil al lui Vaja Jhashi) se teme în această perioadă va rămâne fără materie primă pentru sezonul următor. Și asta pentru că, semințele de floarea soarelui, nici nu dovedesc bine să fie recoltate, că urmează a fi exportate.

Antreprenorul spune că, dacă nu intervine statul cu o soluție, compania va fi nevoită să stopeze activitatea fabricii și să trimită oamenii în șomaj tehnic.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›