‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUnii fermieri riscă să rămână fără case și tehnică agricolă

Unii fermieri riscă să rămână fără case și tehnică agricolă

‹ adv ›
‹ adv ›

Pierderi de milioane de lei și riscul de a rămâne fără case și mașini agricole sunt problemele ce-i apasă pe fermierii din Florești, dar și alte regiuni afectate de secetă din țară.

Spre exemplu, potrivit Nordnews, mulți producători agricoli din satele Vărvăreuca și Mărculești, Florești s-au trezit într-o astfel de situație. Din cauza secetei, oamenii și-au pierdut întreaga recoltă de cereale de toamnă, astfel, nu au cu ce achita împrumuturile bancare și salariile muncitorilor.

Fermierii au fost nevoiți să întoarcă grâul, iar acum urmează și porumbul. Aceștia spun că nu mai are rost să aștepte, totul este uscat.

„Porumbul în care am investit mii de lei nu mai are șanse. Nu are rost să așteptăm ploi sau altceva”, susține Daniel Țigriban, fermier.

Producătorii sunt disperați și nu mai știu unde ar trebui să se adreseze.

„Am pus drept gaj apartamentul și un depozit. Am jumătate din depozit pe care îl gestionez împreună cu alt fermier-colegul meu. Și acum, dacă nu rezolvăm problema împrumuturilor, situația este critică. Alți agricultori au pus tehnica agricolă în gaj. Cazul meu nu este unic, suntem mulți care riscăm să pierdem totul. Ne dorim foarte mult să fim auziți și înțeleși corect. Niciunul dintre noi nu vrea ceva ce nu i se cuvine. Avem nevoie de o mână de ajutor, să fie amânate plata creditelor, datoriilor față de furnizori. Vom da totul înapoi în 3-4 ani. Țara este săracă. Înțelegem totul”, a adăugat fermierul.

Amintim că, ieri, 11 august, fermieri din peste 10 raioane au organizat proteste, iar astăzi acestea încă continuă. Potrivit producătorilor agricoli, dacă nu vor fi aplicate măsuri, aceștia urmează să organizeze proteste și în Chișinău.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii