‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChicu, către agricultorii care protestează: Nu vom tolera asemenea șantaj

Chicu, către agricultorii care protestează: Nu vom tolera asemenea șantaj

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un apel către agricultorii, care au protestat în aceste zile blocând mai multe trasee naționale, scrie Unimedia.

„Anul acesta ne confruntăm cu o secetă severă. A fost un deficit enorm de apă pe parcursul toamnei și același lucru l-am avut în primăvară. Am efectuat evaluarea pierderilor pentru prima grupă de cereale. 50% din hectarele agricole au înregistrat pierderi mai mult cu 60 de procente. Guvernul vine cu 200 de milioane de lei. Ministerul Agriculturii deja au lansat procesul de alocare la acești bani. Să aplice rapid, iar banii să fie alocați în luna august”, a declarat Ion Chicu.

Primul ministru mai spune că și cerealele din grupa a doua au avut de suferit.

„Urmează să vedem cu ce ajutoare putem să venim. Atest unele proteste. Stimați agricultori, vreau să vă anunț că Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj. Aceste ramuri nu pot crea impedimente altor cetățeni. Este un efort semnificativ din partea societății, haideți să discutăm, dar să nu blocăm traseele. Tot ce solicitați dvs, stimați agricultori, vine de la cetățeni. Voi merge în următoarele zile în câteva raioane să discut cu agricultorii”.

De asemenea, Chicu a cerut Ministrului Agriculturii și Ministrului Finanțelor să vină cu un plan de acțiuni pentru că în cazul în care anul viitor se ateste asemenea secetă, Republica Moldova să fie pregătită.

Amintim că statul a alocat 200 de milioane de lei pentru subvenții în agricultură, în urma secetei din acest an. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, anunță că, de pe 10 august și până pe 18 septembrie 2020, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa cererile de acordare a compensațiilor în scopul diminuării consecințelor calamităților naturale provocate asupra recoltei anului 2020.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›