image
Sursa foto: BBC / captură video

În Africa de Sud există o biserică în care credincioșii se conectează cu Dumnezeu consumând lichior: „Este raiul pe pământ”

În Africa de Sud există o biserică ai căror enoriași susțin că „se conectează” cu Dumnezeu consumând cantități uriașe de băuturi alcoolice în timpul slujbelor, scrie BBC, citat de digi24.ro.

În Africa de Sud, băuturile alcoolice au fost interzise din cauza pandemiei de coronavirus, pentru a evita aglomerarea spitalelor cu cazuri non-COVID. Ideea era simplă: interziceți băutura și veți preveni bătăile, reduceți violența în familie, eliminați cazurile de șoferi băuți și eliminați consumul masiv de băuturi alcoolice în weekend, atât de răspândit în Africa de Sud. Poliția, medicii și analiștii estimează că alcoolul este esponsabil pentru cel puțin 40% din totalul internărilor la urgențe în spitale.

Însă biserica Gabola - care înseamnă „a bea” - a găsit o formă de a se adapta noilor reguli, fără a-i dezamăgi pe credincioși.

„Oamenii se bucură de propriul lor rai, pe pământ, datorită Bisericii Gabola. Așadar, Gabola este raiul pe pământ. În biserica noastră ne conectăm cu Dumnezeu prin consumul de lichior. Această biserică a fost fondată pentru a-i ajuta pe consumatorii de alcool să se reintegreze, respinși de bisericile lor coloniale”, a declarat fondatorul bisericii, Tsietsi Makiti, care de altfel a și fost arestat pentru că a încălcat legea privind vânzarea de alcool în această perioadă.

Din cauza acestei legi, biserica este nevoită să-și schimbe regulie. „Astăzi am oficiat o slujbă în care nu s-a consumat alcool deoarece nu vrem să ne opunem Justiției. În biserica Gabola nu tolerăm niciun fel de infracțiune. Lichiorul pe care ar fi trebuit să-l consumăm este deja în interiorul nostru. Atât credincioșii, cât și preoții l-au consumat înainte de a veni la biserică. Sub influența alcoolului îl putem auzi pe Duhul Sfânt.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: