Deputații PSRM, PD, PAS și ai Platformei DA se întrunesc în ședință comună. Ce subiecte vor discuta

Deputați din PD, PSRM, PAS și Platforma DA se întrunesc, la această oră, pentru a discuta pe platforma parlamentară cele mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova, printre care pandemia Covid-19 și seceta.

Foto: UNIMEDIA

Deputații din PSRM, PAS și Platforma DA au acceptat, ieri, propunerea Partidului Democrat de a organiza o întâlnire pe platformă parlamentară între cele 4 formațiuni.

Potrivit unui comunicat al PD, la discuții ar urma să participe câte 3 reprezentanți din fiecare fracțiune parlamentară.

Subiectele propuse spre discuție sunt următoarele:

1. Situația gravă din agricultură, provocată de secetă,

2. Pandemia Covid-19,

3. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte.

Deputații PSRM au anunțat că sunt de acord să se întrunească în format larg cu parlamentarii din cele trei partide, cu excepția celor din Partidul Șor și Pro-Moldova.

Pe de altă parte, Platforma DA susține că s-a convenit ca astăzi să se discute doar despre problemele apărute în agricultură. „În conformitate cu decizia Biroului politic al Platformei Demnitate și Adevăr, în calitate de președinte al fracțiunii noastre parlamentare, am reiterat îndemnul adresat deputaților, de a demara urgent procedura convocării ședinței extraordinare a Parlamentului pe problema domeniului agricol, care riscă să falimenteze. Insistăm să discutăm acest subiect cu toți deputații din Parlament. Mâine, la ora 10.00 am convenit cu colegii de la PAS și PD să avem o întâlnire în formatul reprezentanților fracțiunilor doar pe problema agriculturii”, menționa ieri Alexandr Slusari.

Ieri, Partidul Democrat a lansat o invitație publică pentru PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a se întruni la discuții pe platforma parlamentară, în contextul efectelor pandemiei Covid-19, dar și ale secetei.

Anterior, șeful statului, Igor Dodon, a propus de mai multe ori un dialog în format larg partidelor din opoziție, PAS și Platforma DA, inclusiv cu participarea PD.

Lidera PAS, Maia Sandu, a refuzat propunerea, iar Igor Dodon a precizat că era vorba doar despre o discuție și nu despre invitația de a forma o nouă coaliție de guvernare.


Pub