Închiderea unui tronson de pe strada Albișoara a provocat ambuteiaje kilometrice în capitală. Recomandările Poliției

Începând de luni, o parte din strada Albișoara, în perimetrul bulevardul Iurii Gagarin și strada Ismail, a intrat în reparații, fapt ce a dus la crearea unor ambuteiaje kilometrice pe mai multe străzi din capitală. În acest sens, Poliția a venit cu o serie de recomandări pentru șoferi.

De dimineață, mai mulți șoferi s-au plâns de ambuteiaje pe mai multe artere importante din Chișinău, precum strada Ismail, Viaduct, bulevardul Decebal sau bulevardul Ștefan cel Mare.

Abuteiaj / Sursa:FB/Alexandru Ghergheledji

Poliția precizează că ambuteiajele s-au format din cauza închiderii parțiale a străzii Albișoara, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reabilitare a arterei de circulație.

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP solicită șoferilor:

- Să circule cu maximă atenţie;

- Să ocolească această porțiune de drum pentru a evita crearea ambuteiajelor;

- Să respecte indicațiile ofițerilor de patrulare și indicatoarele rutiere instalate în zonă;

- Să nu uite de respectul reciproc în trafic.

Amintim că Primăria Chișinău a anunțat duminică, 9 august 2020, despre faptul că în perioada 10 august - 23 august, anul curent, va fi suspendat traficul rutier pe strada Albișoara în perimetrul bulevardul Iurii Gagarin și strada Ismail.

Ambuteiaj Decebal / Sursa:FB/Галина Адашан-Шевчук

Potrivit proiectului de reconstrucție a zonei, va fi reparat carosabilul și trotuarele și va fi modernizat iluminatul stradal.

Suma prevăzută pentru investiții este de circa 120 de milioane de lei.


Pub