Ministrul Agriculturii a mers la protestul fermierilor din Lăpușna: A discutat cu ei despre situația actuală și cu ce vine statul în ajutor

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, s-a dus la protestul de la Hîncești, unde, un grup de fermieri și-au manifestat nemulțumirea față de pierderile din cauza secetei.

Foto: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului

Inițial ministrul s-a întâlnit cu administrația raionului și a discutat despre situația în sectorul agricol din regiune, iar ulterior oficialul s-a deplasat pe traseu, unde s-au reunit agricultorii.

Amintim că zeci de agricultori au ieșit la protest la Lăpușna, cu tot cu tehnica agricolă. Aceștia se plâng pe consecințele dezastruoase ale înghețurile și lipsa precipitațiilor din prima parte a anului 2020 și sunt nemulțumiți de compensațiile propuse de Guvern, despre care susțin că sunt insuficiente.

Potrivit manifestanților, autoritățile nu au soluționat revendicările lor, iar cele 200 de milioane de lei promise de Guvern nu sunt suficiente. Aceștia au cerut anularea Regulamentului privind aprobarea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

Agricultorii spun că acesta este unul anevoios, nu este totalizat pentru întreg sector agricol (de exemplu orz de primăvară nu este inclus, proprietarii individuali nu sunt menționați) plus, sumele notate ca ajutor la un hectar sunt „mizere”.


Pub