12:02:42 25.04.2024
Stiri

Planta miraculoasă care ar putea VINDECA noul coronavirus. Crește și la noi!

Actualitate 11.08.2020 09:00 Vizualizări10880 Autor: Ziarul National
Planta miraculoasă care ar putea VINDECA noul coronavirus. Crește și la noi!


Cercetătorii chinezi au dat verdictul! Ei au decoperit efectele miraculoase ale decoctului de caprifoi (plantă cunoscută în România drept Mâna Maicii Domnului), despre care spun că ar putea vindeca noul coronavirus. Iată cum acționează caprifoiul și cum preparați decoctul.

Se pare că o moleculă prezentă în caprifoi, numită MIR2911, inhibă replicarea coronavirusului, grăbind vindecarea pacienților deja infectați.

Cercetătorii chinezi de la Universitatea Nenjing și medicii din oraș au concluzionat că moleculele MIR2911, din clasa microRNA (nucleotide ARN necodate), atacă genele Covid-19 și accelerează procesul de însănătoțire al bolnavilor confirmați.

Decoctul de caprifoi are efect nu doar asupra noului coronavirus, dar și asupra virusurilor gripale de tip A, inclusiv asupra gripei porcine (H1N1), gripei aviare (H5N1, H7N9).

Cercetătorii chinezi au descoperit că bolnavii cu coronavirus care au consumat decoct de caprifoi au negativat în doar 4 zile, spre deosebire de pacienții care au luat medicamentele specifice care s-au vindecat după 12 zile.

”Scopul acestui studiu este de a demonstra că MIR2911 din decoctul cu caprifoi inhibă suficient replicarea SARS-CoV-2. Pe de altă parte, în studiul intitulat „Scăderea absorbției HD-MIR2911 la subiecții umani cu polimorfismul SIDT1 nu reușește să inhibe replicarea SARS-CoV-2”, am arătat că MIR2911 sintetic, celular-exosomal MIR2911 și sero-exosomal MIR2911, a inhibat direct proteina SARS-CoV-2 și replicarea acesteia.

Prin urmare, propunem medicilor și oamenilor de știință din întreaga lume să efectueze teste clinice cu MIR2911 din decoctul de caprifoi pentru a ajuta la tratarea infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat Chen-Yu Zhang, omul de știință care a condus cercetarea.

Cum se prepară decoctul de caprifoi (Mâna Maicii Domnului)

Pentru prepararea decoctului aveți nevoie de 30 de grame de caprifoi care se fierb timp de 30 de minute în 300 ml de apă. Această infuzie miraculoasă inhibă replicarea virusului cu 93%, având efect antiviral. Atenție! Ingerat în cantități mari, pe termen lung, caprifoiul (Lonicera japonica) poate deveni toxic.

La folosirea preparatelor de caprifoi se recomandă precauție în cazul persoanelor alergice, femeilor însărcinate și celor care alăptează. În general, înainte de a începe orice fel de tratament naturist este indicat să consultăm medicul sau un specialist în domeniu.

Efectele terapeutice ale caprifoiului

Florile de caprifoi sunt bogate în acid salicilic, un compus asemănător aspirinei și are efecte benefice în tratarea gripelor, răcelilor, a febrei, a infecțiilor, a durerilor de gât, a celor menstruale și reumatice. Caprifoiul conține mucilagiu, glucozidă, acid salicilic, enzime (invertin). În compoziția florilor se regăsesc substanțe, precum quercitină (antioxidant puternic), magneziu, calciu, potasiu, uleiuri esențiale, vitamina C.

Caprifoiul sau Mâna Maicii Domnului, a cărei denumire știintifică este Lonicera Japonica, înflorește la începutul verii și rezistă până toamna târziu. Este o plantă originară din ţările asiatice, ce a fost folosită și pentru tratarea epidemiei SARS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md