08:15:01 20.04.2024
Stiri

Anunțuri IMPORTANTE pentru basarabenii care vor să-și redobândească cetățenia română: Din cauza pandemiei, cererile vor putea fi depuse prin mandatar sau prin poștă

Actualitate 11.08.2020 11:27 Vizualizări3175 Autor: Ziarul National
Anunțuri IMPORTANTE pentru basarabenii care vor să-și redobândească cetățenia română: Din cauza pandemiei, cererile vor putea fi depuse prin mandatar sau prin poștă


Cererile privind redobândirea cetățeniei române vor putea fi depuse prin mandatar la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie din București, având în vedere situația creată de pandemia generată de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Parlamentul României.

Potrivit lui Constantin Codreanu, solicitarea de depunere prin mandatar a cererii privind cetățenia română, întemeiată exclusiv pe prevederile art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va depune la registratura instituției în timpul programului de lucru cu publicul sau se va trimite prin poștă și va fi formulată individual de către persoana împuternicită, fiind însoțită de procura specială și autentică pentru depunerea cererii de cetățenie precum și de documente prin care se va face dovada că în țara de domiciliu/ reședință a petentului a fost decretată stare de urgență și că reprezentanța diplomatică a României din țara de domiciliu/reședință a petentului are activitatea suspendată.

„În absența unor astfel de documente este necesară o declarație pe propria răspundere a petentului, autentificată la notar, cu traducere legalizată, după caz, din care să rezulte imposibilitatea de depunere a cererii la misunea diplomatică/oficiul consular al României din țara de domiciliu/reședință, precum și decretarea stării de urgență în țara de domiciliu/reședință. Răspunsul privind solicitarea de depunere prin mandatar va fi comunicat persoanei împuternicite la adresa menționată în solicitare fiindu-i de asemenea precizate data și ora la care se va putea prezenta la sediul ANC pentru înregistrarea cererii de cetățenie. În cazul în care nu se îndeplinesc condițiile solicitate, cererea depusă va fi respinsă”, atenționează deputatul.

Persoanele împuternicite cărora li s-au aprobat solicitările de depunere a cererilor pentru petenți vor fi invitate la sediul ANC exclusiv în zilele de marți sau joi, în intervalul orar 8.30 - 12.30.

În lipsa aprobării prealabile scrise, precum și în situația prezentării la o altă dată decât cea comunicată de ANC, cererile de cetățenie nu vor putea fi înregistrate de către angajații Biroului înregistrare cereri privind cetățenia română.

Aceeași sursă a precizat că, începând cu 10 august curent, programarea online a petenților pentru depunerea cererilor de acordare/redobândire a cetățeniei române, atât la sediul ANC din București, cât și la birourile teritoriale din Iași, Galați și Suceava este disponibilă pe site-ul instituției: cetatenie.just.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md