AVERTISMENTUL SPECIALIŞTILOR: Bucuraţi-vă de cafea cât mai puteţi. S-ar putea să rămânem fără această băutură
S-ar putea să nu mai putem să ne bucurăm de beneficiile sau plăcerile cafelei timp de prea mult timp. Potrivit specialiştilor în mediu citaţi de publicaţia inc.com, există posibilitatea ca în 20 sau 30 de ani varietăţile de cafea pe care le bem astăzi să dispară şi să fie înlocuite de substitute de cafea sau de hibrizi care doar să semene cu băutura de care ne bucurăm în prezent.
Aproape toată cafeaua cultivată în prezent în lume este specia Arabica sau Robusta; ambele sunt afectate nu doar de încălzirea globală, ci de instabilitatea vremii generată de încălzirea climatică. Schimbarea temperaturii creează stres asupra mediului şi contribuie la răspândirea paraziţilor, a pestelor şi a bolilor plantelor.
Cele două specii de cafea menţionate există doar în Etiopia, o ţară unde schimbarea climatică este deja prezentă, scrie businessmagazin.ro.
Ce e de făcut? Savuraţi în linişte fiecare cană de cafea pe care o beţi, cât timp aveţi ce savura. În afară de aceasta, încercaţi să nu mai faceţi nimic din ceea ce ar grăbi încălzirea climatică.
HARTĂ: Județul Chișinău, LIDER la cazurile de CANIBALISM documentate în timpul foametei organizate de către regimul sovietic în Basarabia, în perioada anilor 1946 - 1947: În ce regiuni au fost uciși și mâncați 153 de oameni
Agenția Internațională de Energie Atomică a donat R. Moldova un aparat performant de brahiterapie 3D: Tehnologie ce permite distrugerea cu înaltă precizie a celulelor canceroase
De ce sunt tot mai dese episoadele cu praf roșiatic din Sahara