16:27:23 19.04.2024
Stiri

Procuratura confirmă: Bunuri în valoare de 1,9 miliarde de lei ale „Victoriabank”, puse sub SECHESTRU într-un dosar care vizează frauda bancară

Actualitate 11.08.2020 16:26 Vizualizări1364 Autor: Ziarul National
Procuratura confirmă: Bunuri în valoare de 1,9 miliarde de lei ale „Victoriabank”, puse sub SECHESTRU într-un dosar care vizează frauda bancară


Instanța de judecată a autorizat, la demersul Procuraturii Anticorupție, punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale „Victoriabank”, instituție care figurează în dosarul vizând frauda bancară.

Procuratura Generală susține că a fost aplicat sechestru pe 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale în valoare de 58 de milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

„Prin aplicarea sechestrului, procurorii urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

CITIȚI și „Victoriabank”, deținută de „Banca Transilvania” și BERD, surprinsă de acțiunile PROCURATURII: „Acestea reprezintă o AMENINȚARE a stabilității financiar-bancare și o piedică în dezvoltarea R. Moldova”

Responsabilitatea executării încheierii emise în acest caz este pusă în sarcina procurorilor și Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a Centrului Naţional Anticorupţie.

Procuratura Generală dă asigurări că vrea să „stabilească adevărul” în ceea ce privește jaful bancar, astfel încât „nicio persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală, iar vinovații să suporte consecințele responsabilității penale în corespundere cu faptele comise”, iar investigațiile procurorilor poartă un caracter legal.

Procurorii își propun să identifice și să tragă la răspundere penală pe toți cei implicați în devalizarea sistemului național bancar și să recupereze prejudiciul cauzat statului și cetățenilor.

Amintim că, într-o declarație remisă luni presei, „Victoriabank” se declara surprinsă de includerea sa în acest caz, care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din R. Moldova cu șase ani în urmă, după o perioadă atât de lungă de la derularea faptelor.

Potrivit administrației băncii, unde acționari principali sunt „Banca Transilvania” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, „Victoriabank”, în forma sa actuală și după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md