Promovăm turismul local: lista destinațiilor turistice perfecte pentru un weekend relaxant în afara orașului

complexul-et-cetera

Când ultima dată ai pornit într-o aventură să descoperi destinațiile turistice în afara orașului? Dacă ar fi să ai la dispoziție o zi să scapi de zgomotul urban, ce complexuri turistice ai vizita pentru a descoperi tradițiile moldovenești dintr-o altă perspectivă? Nu te mai gândi atât de mult, pentru că ți-am pregătit o listă comparativă cu restaurante din Moldova și cu destinații turistice care îți oferă o călătorie de neuitat prin istoria națională îmbinată cu bucătăria și decorul tradiționale.

Vezi în continuare ce îți pune la dispoziție fiecare dintre ele.

Complexul turistic Purcari

Situat în sud-estul Republicii Moldova, pe malul râului Nistru, la 120 km de Chişinău, Chateau Purcari îți oferă posibilitatea să afli totul despre producerea vinului și istoricul său. Ai la dispoziție restaurant moldovenesc, excursii, degustări și alte activități de divertisment.

Având totuși câteva elemente franceze în decor, complexul turistic Purcari este o variantă perfectă pentru evenimente internaționale, conferințe, dar și distracții pentru turiști străini. Cei 120 km care despart complexul de forfota orașului au influențat prestarea serviciilor acestei destinații turistice. Astfel, Chateau Purcari îți propune și cazare dacă vrei să-ți prelungești odihna pe câteva zile. Însă pentru o călătorie de o zi, ar fi bine să-ți regândești programul pentru a le reuși pe toate. Decizia îți aparține!

Complexul Et Cetera

Et Cetera este un proiect ce includea inițial doar o vinărie cu câteva soiuri de struguri și vinuri. Cu timpul, vinăria s-a dezvoltat și a evoluat într-un complex turistic ce promovează producerea naturală și manuală a vinului.

Fiind situată la 106 km de Chișinău, complexul turistic Et Cetera oferă vizitatorilor cazare într-o pensiune modernă în stil minimalist pentru a le face relaxarea cât mai plăcută. Dacă decizi să rămâi peste noapte după un tur vinicol obositor dar interesant, poți savura liniștea serii cu un pahar de vin select.

Complexul turistic Duruita – camping la grote

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Moldova propune un tip de odihnă deosebită pentru amatorii de camping. Satul Duruitoarea Veche, situat la 197 km de Chișinău, găzduiește un complex turistic ce oferă o priveliște spre stânci. O poți admira din căsuțele rustice cu mezanină, care  vin la pachet cu toate comoditățile adaptate pentru o campare cât mai confortabilă.

Dezavantajul complexului este lipsa unor servicii de alimentație, așa că trebuie să-ți aduci propriile alimente pe care le poți păstra în frigidere compacte. Nu pare să fie o problemă dacă te-ai obișnuit cu acest tip de odihnă.

Pe lângă facilitățile prestate de gazdă, te poți bucura și de cele oferite de natură. Ai posibilitatea să vizitezi grotele din Duruitoarea Veche dacă ești pasionat de preistoric și odihnă activă.

Complexul turistic „Butuceni”

Pregătește-te să descoperi o regiune memorabilă, situată între satele Trebujeni și Butuceni, la 47 km distanță spre nord-est de Chișinău. Peisajele naturale și mănăstirea-peșteră te invită să cunoști istoria pământurilor și monarhismul primar. Pe lângă latura sa arheologică, complexul te cheamă să vizitezi pensiunea Eco „Butuceni”. Aici, ai posibilitatea să evadezi din modern și să afli mai multe despre datinile poporului moldav, despre bucătăria tradițională.

Pensiunea este o destinație perfectă pentru o călătorie de o zi, când ai chef să scapi de orașul ce te presează și să te refugiezi în inima stâncilor.

Restaurantul  „La Bădiș”

Dacă faci un popas la kilometrul 32 al traseului Chișinău-Ungheni, vei vedea un complex turistic cu totul inedit. Perfectă pentru evenimente importante, zona a adunat tot rusticul și tradiționalul într-o singură locație.

Fie că sărbătorești ziua de naștere, cauți o sală de nunți sau ai întâlniri de afaceri, ești binevenit în decorul ospitalier al restaurantului. Într-o atmosferă intimă, dar autentică, poți savura bucatele gătite după rețete tradiționale moldovenești. Mai mult decât atât, ai onoarea să vizitezi Vinoteca – mândria restaurantului, în care se păstrează trei feluri de țuică, hamon și salamuri de producție proprie. Te așteaptă o adevărată sărbătoare culinară!

În funcție de tipul evenimentului, poți alege sala de banchete care ți se potrivește cel mai bine. Cumetrii, team building-uri sau o simplă aniversare de familie capătă o intimitate aparte în restaurantul „La Bădiș”. În plus, toate acestea pot fi acompaniate de o muzică vie, pentru a-ți oferi cea mai frumoasă experiență la evenimentele tale.

Oricare ar fi alegerea ta, nu uita – o călătorie de o zi în afara orașului este opțiunea perfectă pentru a scăpa de grijile cotidiene în natură. „La Bădiș” este locația perfectă pentru a-ți reuși această misiune.

Din grija pentru oaspeții săi și respectând legile, restaurantul oferă siguranță maximală și găzduiește evenimentele cu o capacitate de până la 50 de persoane, cărora le pune la dispoziție toate cele necesare pentru un eveniment sigur și memorabil.

Vrei și tu o escapadă la „La Bădiș”? Sună acum la 068 622 622 și petrece momente unice alături de cei dragi într-o atmosferă autentică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente