image
Sursa foto: Jurnal.md

Un bărbat a fost reținut în timp ce încerca să mituiască un polițist, după ce a încălcat restricțiile legate de Covid-19

Ofițerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) din cadrul MAI, în colaborare cu angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița în baza unor informații pe care le-au primit, au reținut în flagrant un bărbat care a încercat să mituiască un polițist.

Cetăţeanul a fost reținut, în flagrant, în momentul transmiterii mijloacelor financiare în valoare de 15 000 de ruble rusești unui polițist de la IP Ocnița, ca acesta să renunțe la întocmirea unui proces contravențional pe numele bărbatului pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și de prevenire a Covid-19.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art. 325 alin.(1) Cod penal al Republicii Moldova, și anume pentru corupere activă.

Dacă va fi găsit vinovat bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: