Breaking News

image
Sursa foto: nypost.com

Donald Trump ar fi cerut să îi fie sculptat chipul în Muntele Rushmore

Donald Trump ar fi cerut guvernatoarei republicane a statului Dakota de Sud să îi fie sculptat chipul în Muntele Rushmore, alături de președinții Washington, Jefferson, Lincoln și Teddy Roosevelt, conform unor surse de la Casa Albă, citate de New York Times și CNN.

Mai mulți angajați de la Casa Albă ar fi pus, de asemenea, întrebări legate de „procedura” prin care chipul unui președinte poate fi adăugat la Muntele Rushmore, monumentul federal construit între 1927 și 1941.

Înainte de sărbătoarea de 4 iulie, guvernatoarea i-ar fi arătat lui Trump o replică de aproximativ 120 de centimetri a Muntelui Rushmore care includea și chipul său.

Kristi Noem, guvernatoarea Dakotei de Sud, statul care găzduiește Muntele Rushmore, a fost cea care a facilitat evenimentul de pe 4 iulie, când Trump a ținut un discurs în fața monumentului. Președintele american i-ar fi spus, în privat, în 2018, că își dorește să îi fie sculptat chipul în Muntele Rushmore: „Am început să râd, crezând că glumește. El nu a râs, era foarte serios”, a spus Noem.

Noutăţile partenerilor

comentarii: