Piscinele și bazinele de înot, redeschise de astăzi. Iată ce reguli trebuiesc respectate

De astăzi se redeschid piscinele și bazinele de înot, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Administratorii, dar și vizitatorii vor fi obligați, totuși, să respecte o serie de reguli menite să prevină îmbolnăvirea cu noul tip de coronavirus.

Foto: exquis.ro

„Drept urmare a analizei situației epidemiologice actuale, precum și a evaluării nivelului de respectare a măsurilor de sănătate publică, Comisia națională extraordinară de sănătate publică aprobă reluarea, din data de 10 august 2020, a activității piscinelor / bazinelor de înot, cu condiția respectării prevederilor Instrucțiunii de funcționare a piscinelor/bazinelor de înot în condițiile situației pandemice prin infecția Covid-19”, se arată în hotărârea nr. 23 din 7 august 2020 a CNESP.

În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției Covid-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor/dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică a Republicii Moldova.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Printre regulile de bază se numără evitarea aglomerației, crearea condițiilor de ventilare, efectuarea termometriei la intrarea pe teritoriul piscinei/bazinului, asigurarea vizitatorilor cu dezinfectanți și a personalului cu măști și mănuși. Care sunt toate regulile ce vor trebui să fie respectate vedeți în documentul atașat.

Ministerul Sănătății reiterează recomandările de bază pentru prevenirea îmbolnăvirii:

Reguli pentru prevenirea Covid-19 / Sursa:MSMPS

Activitatea piscinelor a fost sistată începând cu ziua de 1 august, la propunerea Miniserului Sănătății, pe motiv că zonele respective „prezintă focare de infecare cu noul tip de coronavirus”, așa cum a anunțat premierul Ion Chicu.


Pub