Încă 3 persoane au fost răpuse de Covid-19. Ministerul Sănătății confirmă decesul Felcerei de la Stația de Urgență din Cărpineni

Alte 3 persoane au decedat de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit ultimelor date prezentate de către ministerul Sănătății în cadrul conferinței de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

O femeie de 75 ani, din raionul Comrat, internată la data de 6 august, la Spitalul Raional Comrat, a decedat. Femeia suferea și de hipertensiune arterială.

Cel de-al doilea deces este vorba despre o femeie de 57 ani, din Ștefan-Vodă, internată la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Victima avea și alte comorbidități precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Un alt bărbat de 62 ani, din raionul Criuleni, internat la data de 23 iulie, la Spitalul Clinic Republican, a decedat. Acesta avea și alte boli: hipertensiune arterial, cardiopatie mixtă, leucemie cronică limfocitară.

Totodată, MSMPS a confirmat decesul Elena Mangîr, în vârstă de 58 ani, cauzat de complicațiile pneumoniei virale, cauzate de infecția Covid-19. Aceasta a fost transferată la data de 6 august, de la Spitalul „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”. Pe data de 4 august și pe data de 7 august este testată negativ la Covid-19. Dna Elena Mangîr a activat în calitate de felcer, PAMU Cărpineni în cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Hîncești.

„Sistemul medical a pierdut un lucrător profesionist și devotat meseriei nobile. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată îm mesajul MS.

Bilanțul total al deceselor de la începutul pandemiei ajunge la 848.


Pub