Andrei Năstase: Pacte de Neagresiune au propus mereu cei care au dorit ca minciuna să triumfe. Noi propunem un Pact național pentru Adevăr

Liderul Platformei DA propune un Pact național pentru Adevăr, menit să combată manipulările și falsurile, în special în campania electorală. „Adevărul spus cu mâna pe inimă, cu Demnitate, nu înseamnă agresiune, așa cum este tratat de multe ori, atunci când se referă la un politician mitizat. Adevărul trezește conștiința și percepția obiectivă, neviciată a omului politic. Iată de ce, Platforma DA propune și în acest an electoral atât de important, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, un Pact național pentru Adevăr”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Alegerile prezidențiale din acest an nu vor fi deloc ușoare. Să fim conștienți că Dodon va folosi toată resursa administrativă, propaganda și manipularea pentru a păstra puterea cu orice preț. Mijloace similare avute la dispoziție vor fi utilizate și de alții, dornici să ajungă președinte cu orice preț. De fapt, asta se întâmplă de 30 de ani: în fiecare campanie electorală, voturile, în majoritatea lor, sunt obținute prin minciună și manipulare, tranzacționate oligarhic sau pur și simplu cumpărate, iar cetățeanul Republicii Moldova este tratat doar ca o unitate statistică. Astfel, la putere au ajuns oportuniștii, populiștii, oligarhii și bandiții. Cred că a venit momentul să spunem „ajunge!” și să schimbăm acest parcurs. Putem face asta dacă vom renunța să ne amăgim cu false speranțe, creând mituri din politicieni.

Doar fapta și nu promisiunea faptei, doar ADEVĂRUL trebuie să ne fie sfetnic! Doar spunând franc adevărul putem conta pe eradicarea mediocrității și a oportunismului de orice fel, pe schimbarea fundamentală a clasei noastre politice, pe o percepție sănătoasă, clară, rațională a omului politic, fără a fi victime atât ale cohortelor de troli și scribi-mercenari, plătiți din bani mai negri sau mai albi, din interiorul sau exteriorul țării, cât și a emoțiilor ce frizează fanatismul. ADEVĂRUL trebui să fie singura unitate de măsură a tuturor abordărilor și acțiunilor actorilor din spațiul public și, mai ales, politic”, a spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA spune că politicienii trebuie doar să spună adevărul și, în acest condiții, nu vor avea nevoie de pacte de neagresiune, care fac ca minciuna să triumfe.

„În toate campaniile electorale de până acum partide politice de toate culorile și liderii acestora au venit cu inițiative populiste și pacte de neagresiune pe care tot ei le încălcau în mod flagrant, reușind astfel să umbrească adevărul. Neagresiune a cerut și Plahotniuc, neagresiune a cerut și Dodon, neagresiune cer toți cei care ar dori să nu se mai vorbească niciodată despre trecutul lor și minciuna să triumfe iar și iar. Adevărul spus cu mâna pe inimă, cu Demnitate, nu înseamnă agresiune, așa cum este tratat de multe ori, atunci când se referă la un politician mitizat. Adevărul trezește conștiința și percepția OBIECTIVĂ, neviciată a omului politic. Iată de ce, Platforma DA propune și în acest an electoral atât de important, tuturor cetățenilor Republicii Moldova, un Pact național pentru ADEVĂR. Adevărul trebuie spus de fiecare dată indiferent de context, pentru că doar așa vom putea să construim împreună o societate solidă, echitabilă pentru fiecare. Adevărul trebuie spus! Și acest principiu cardinal pentru funcționarea democrațiilor istorice, consolidate, nu trebuie să menajeze pe nimeni. Spuneți cu glas tare ADEVĂRUL despre Platforma DA, despre abordările și faptele noastre, despre candidatul Platformei DA la aceste alegeri prezidențiale. La fel procedați și cu privire la alte partide și candidații lor, indiferent de culoare. Nu albiți, nu înnegriți, spuneți doar Adevărul, fără niciun fel de ezitare”, a explicat Năstase.

Andrei Năstase este candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Până acum, mai mulți lideri și-au anunțat candidatura, printre care lidera PAS, Maia Sandu și liberalul Dorin Chirtoacă.

Anterior, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a declarat că și-ar dori, pentru campania prezidențială, o înțelegere de neagresiune între partidele de dreapta.


Pub