(video) 7 copii din cadrul Centrului de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă au fost diagnosticați cu Covid-19

7 copii din cadrul Centrului de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chișinău au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. Potrivit ministerului Sănătății, primul caz a fost confirmat pe 23 iulie la un angajat, iar toți cei 15 copii care au intrat în contact cu persoana în cauză au fost supuși testării.

Foto: UNIMEDIA

„Primul caz a fost confirmat la un angajat pe data de 23 iulie. Ulterior 15 copii care intrat în contact cu acest angajat au fost testați, din ei 7 au fost depistați pozitiv. Reieșind din profilul instituției, este una mai multe de tip medico-social, tratamentul copiilor este asigurat în sediul Centrului, dar la tratamentul copiilor participă și colaboratorii spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase, care se află nu departe, ei împreună cu echipa medicală din cadrul centrului asigură tratamentul copiilor care sunt plasați acolo. În cazul în care ar exista un pericol de agravare, copiii ar fi fost transferaţi în instituţii medicale”, a declarat în cadrul conferinței Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești.

La moment în incinta Centrului sunt 71 de copii, toți având o stare de sănătate bună.

De la începutul pandemiei, 1532 de copii au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus. Cei mai mulți dintre aceștia sunt cu vârsta cuprinsă între 11 - 17 ani.

privesc.eu / Sursa:privesc.eu


Pub