(video) Moldova stă la rând pentru a primi vaccinul contra Covid-19, care încă nu a apărut. Ce spune șeful ANSP

Deși încă nu a apărut un vaccin împotriva Covid-19, Republica Moldova alături de alte țări deja stă în rând pentru primirea acestuia. Declarația aparține șefului ANSP, Nicolae Furtună, făcută în cadrul conferinței de presă organizată astăzi de către Ministerul Sănătății.

Foto: www.rfi.fr

„Astăzi nicio țară nu vaccinează, deoarece nu este un vaccin definitivat pentru uz uman ca și element de profilaxie a infecției Covid. Dacă ni se va permite, noi tot stăm în rând. Am avut o discuție recent pe platforma Alianței Globale pentru vaccinuri și imunizări. S-au purtat discuții ca atunci când va apărea un vaccin sigur, precalificat, să poată fi utilizat pentru grupele de risc a populației din Republica Moldova. Stăm în rând ”, a declarat Nicolae Furtună.

Anterior epidemiologul Nicoale Furtună a declarat că vaccinul împotriva infecției Covid-19 nu va ajunge în acest an în Republica Moldova, chiar dacă va fi dezvoltat la nivel mondial și comercializat în alte țări.

„Poate el va fi elaborat în lume, dar noi nu îl vom avea. După ce se elaborează, acesta se testează, trebuie să treacă în producere și abia apoi încep livrările. Însă Moldova nu este atractivă, pentru că este o țară cu consum mic și e una când faci miliarde de doze pentru un stat mare și e cu totul altceva când faci pentru țările mici”, a precizat șeful ANSP, la sfârșitul lunii iulie.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor cu Covid-19 în Moldova este de peste 27 mii.


Pub