6 candidați s-au înscris în lupta pentru fotoliul de primar în două localități, la scrutinul nou din septembrie

6 candidați vor lupta pentru funcția de primar la alegerile locale din 6 septembrie. Comisia Electorală Centrală anunță că raionul Dondușeni cât și Telenești au înregistrat pentru funcția de primar câte 3 concurenți electorali.

Foto: UNIMEDIA

Consiliul electoral al circumscripției electorale comunale Târnova nr. 13/21, raionul Dondușeni a înregistrat pentru funcția de primar următorii candidați:

  1. Bodorin Victor - Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”
  2. Lisnic Ion - Partidul Democrat din Moldova
  3. Lisnic Oleg - Candidat Independent

Consiliul electoral al circumscripției electorale sătești Nucăreni nr. 34/20, raionul Telenești a înregistrat, la fel, 3 pretendenți pentru funcția de primar:

  1. Rusu Serghei - Partidul Democrat din Moldova
  2. Lașcu Sergiu - Partidul Liberal Democrat din Moldova
  3. Cernolev Iurie - Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”

Funcțiile de primar în cele două localități, Tîrnova și Nucăreni, au survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

Amintim că CEC a a elaborat proiectul Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției Covid-19 în perioada electorală. Instrucțiunea reprezintă un plan de acțiuni care reflectă modul în care CEC va administra alegerile locale noi din 6 septembrie 2020 și cele pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Printre măsurile de protecție pentru alegători sunt: accesul acestora în secția de votare și sediul organelor electorale doar cu echipament de protecție (măști, mănuși etc.), efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în secția de votare a fiecărui alegător, totodată aceștia se vor prezenta la secțiile de vot cu pixurile personale.


Pub