Reacția PSRM la propunerea PD de a se întruni pentru discuții cu Platforma DA și PAS

Deputații PSRM sunt de acord să se întrunească în format larg cu parlamentarii din alte trei partide, la propunerea PD, pentru a discuta situația din țară și cele mai stringente probleme legate de pandemie, agricultură, dar și despre alegerile prezidențiale din toamnă. Despre aceasta a anunțat președintele fracțiunii socialiste din Parlament, Corneliu Furculiță.

Foto: UNIMEDIA

„Ca urmare a propunerii liderului PD de a iniția un dialog cu mai multe partide parlamentare pe mai multe teme de actualitate, inclusiv despre situația complicată în agricultură și măsurile de combatere a pandemiei Covid-19, SRM este de acord să existe această discuție. Anterior, președintele țării, Igor Dodon, a încurajat un astfel de dialog, iar fracțiunea parlamentară a socialiștilor este deschisă discuțiilor cu forțele sănătoase din Legislativ”, a menționat Corneliu Furculiță.

„PSRM se declară deschis unei comunicări constructive cu orice forță politică sănătoasă, care vine cu propuneri constructive, inclusiv ce țin de organizarea și desfășurarea alegerilor libere și corecte. Excludem, însă, orice dialog cu partidele oligarhice”, a precizat președintele fracțiunii PSRM.

Astăzi, Partidul Democrat a lansat o invitație publică pentru PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a se întruni la discuții pe platforma parlamentară, în contextul efectelor pandemiei Covid-19, dar și ale secetei.

Anterior, șeful statului, Igor Dodon, a propus de mai multe ori un dialog în format larg partidelor din opoziție, PAS și Platforma DA, inclusiv cu participarea PD.

Lidera PAS, Maia Sandu, a refuzat propunerea, iar Igor Dodon a precizat că era vorba doar despre o discuție, și nu despre invitația de a forma o nouă coaliție de guvernare.


Pub