Un alt deputat PAS, acuzat de neconcordanțe în declarația de avere. Despre cine este vorba și ce spune parlamentarul

O nouă sesizare la ANI din partea unui deputat socialist pe numele unui parlamentar din PAS pentru neconcordanțe în declarațiile de avere și interese. Nichita Țurcan scrie pe pagina sa de facebook că în perioada 2017-2018, deputatul PAS a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, bani inclusiv de la asociații obștești. Totodată, Radu Marian ar fi declarat două bunuri, în sumă totală de peste 244 000 de lei, însă fără a indica vreun imobil. La rândul său, deputatul PAS afirmă că nu deține vreun imobil de declarat, iar sesizarea nu ar avea vreun temei.

Foto: UNIMEDIA

„Lista „deputaților onești" și curat-murdari ai Maiei Sandu se mărește! De această dată cu Radu Marian, declarațiile de avere și interese ale căruia ridică mai multe semne de întrebare.

Astăzi m-am adresat Agenției Naționale de Integritate cu o solicitare care vizează neconcordanțe și lacune în completarea declarațiilor de avere și interese ale deputatului PAS, Radu Marian, pentru ultimii 3 ani.

Astfel, în perioada 2017-2018, acesta a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, inclusiv aproape 200 de mii de lei de la ministerul de Externe al Marii Britanii. Deputatul a anunțat și venituri de la asociații obștești. Este de menționat că, mandatul de deputat este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului”, se arată în postare.

Țurcan mai scrie că fiecare deputat, în decursul a 30 de zile de la validarea mandatului, trebuie să declare Biroului Permanent al Parlamentului orice activitate extraparlamentară pe care va continua să o desfăşoare, iar aceasta denotă faptul că Radu Marian ar fi beneficiat de venituri de la diferite asociații obștești fără să le fi declarat.

Totodată, deputul PAS este acuzat că ar fi declarat două bunuri de valoare, în sumă totală de peste 244 000 de lei, însă n-a indicat niciun bun imobil.

„Apare întrebarea, unde ține deputatul cele două bunuri care costă cât peste 140 de pensii medii în Moldova? Au mai fost depistate și alte neconcordanțe, pe care trebuie să le examineze ANI”, mai scrie deputatul socialist.

„Pe lângă ascunderea averilor, veniturilor și a intereselor, am observat la majoritatea deputaților PAS auto-proclamați "onești", că sunt finanțați de peste hotare prin diferite instrumente, în special, ONG-uri. Poate e timpul să recunoască faptul că ONG-urile sunt umbrela legală de finanțare ilegală de peste hotare a deputaților Maiei Sandu?

În acest caz, poporul se întreabă: ce interese reprezintă acești aleși "curat-murdari?”, scrie Nichita Țurcan.

La rândul său, Radu Marian a comentat postarea deputatului socialist negând acuzațiile.

„Care bunuri? Eu nu am apartament, stau la chirie, eu nu am mașină. Am făcut masterul în marea britanie până să devin deputat. Am câștigat bursa Chevening de la guvernul UK și de aici și suma de 200.000 lei. Chiar atât de disperați sunteți?!”, a scris Radu Marian.

facebook/NichitaTurcan / Sursa:facebook/NichitaTurcan

Anterior, pe numele altor cinci deputați au fost trimise sesizări la ANI și PG, ce le vizează averea. Este vorba de Viorica Roșca, Dumitru Alaiba, Mihai Popșoi, Doina Gherman și Vladimir Bolea. Toți au negat acuzațiile aduse. De asemenea, a fost depusă și o sesizare pe numele Ruxandei Glavan, de la Pro-Moldova.

facebook/NichitaTurcan / Sursa:facebook/NichitaTurcan


Pub