Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

10 Aug. 2020 / 16:07

Negocierile privind creditul din Rusia vor fi reluate

Negocierile privind accesarea creditului în valoare de 200 de milioane de euro din partea Federaţiei Ruse vor fi reluate în decursul acestei săptămâni. Despre aceasta a anunţat şeful statului, Igor Dodon, relatează Mesager.

„Creditul pentru susţinerea bugetului, cele circa patru miliarde de lei, în săptămâna curentă va avea loc deja contactul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse şi începerea renegocierii acestui acord de credit. Sper că în următoarele zile reprezentanţii celor două guverne vor începe renegocierea acestui acord de credit”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, Chişinăul a ajuns la o înţelegere cu Moscova privind contractarea împrumutului, dar pe 7 mai judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţional documentul. 

Federaţia Rusă urma să ofere ţării noastre creditul cu dobândă de 2% anual, pe un termen de zece ani. Prima tranşă de 100 de milioane de euro trebuia să fie transferată timp de 30 de zile din data intrării în vigoare a Legii privind ratificarea acordului cu Rusia. O parte din bani urma să fie repartizată pentru acoperirea deficitului bugetar.

 

Comentarii