15:45:16 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Loteria Națională a ajutat 500 de familii din R. Moldova, timp de o săptămână. Care sunt următoarele localități unde va ajunge Campania socială „Loteria națională – Avem grijă de Dumneavoastră”

Actualitate 10.08.2020 15:38 Vizualizări1964 Autor: Ziarul National
VIDEO // Loteria Națională a ajutat 500 de familii din R. Moldova, timp de o săptămână. Care sunt următoarele localități unde va ajunge Campania socială „Loteria națională – Avem grijă de Dumneavoastră”


Noua campanie socială „Loteria națională – Avem grijă de Dumneavoastră” a fost lansată în data de 3 august, cu scopul de a ajuta cele mai vulnerabile categorii sociale în perioada restricțiilor legate de pandemia COVID-19.

Pe parcursul săptămânii, echipa Loteriei Naționale a adus câte 100 de pachete alimentare în următoarele localități ale țării: Lunga, raionul Florești, Maramonovca, raionul Drochia, Cornești, raionul Ungheni, Meșeni, raionul Rezina și Bușila, raionul Ungheni. Astfel, 500 de familii au primit ajutor social. Reprezentanții autorităților publice locale au apreciat gestul Loteriei Naționale și au remarcat că asistența oferită a fost foarte oportună.



„Acesta este un proiect bun care ajută oamenii în zilele grele ale pandemiei. Există familii care nu au destui bani pentru mâncare. Va mulțumesc pentru grijă. Împreună vom depăși toate dificultățile”, spune viceprimarul satului Maramonovca, Olga Șevciuc.



Fiecare din cele 100 de pachete includ produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți. Autoritățile locale vor decide cine va primi acest ajutor din partea Loteriei Naționale. Totodată, primăriile primesc câte 20 de litri de combustibil, pentru ca să livreze ajutoarele la poartă fiecărui beneficiar, majoritatea fiind persoane în etate.

În fiecare săptămână, Loteria Națională selectează satele prin tragere la sorți, folosind un sistem electronic certificat, bazat pe numere aleatorii.

A doua extragere a fost realizată de Felicia Sîrbu. În perioada 10 - 14 august inclusiv, campania „Loteria națională - Avem grijă de Dumneavoastră” va ajunge în următoarele sate:

  • Coșnița, raionul Dubăsari
  • Cazaclia, UTA Gagauzia
  • Teleșeuca, raionul Dondușeni
  • Zăbriceni, raionul Edineț
  • Marcăuți , raionul Dubăsari
  • Campania socială a Loteriei Naționale se va desfășura până la sfârșitul lunii august.

    Vă reamintim că, în perioada 17 aprilie - 16 mai, aproximativ 4 200 de familii din Moldova au primit ajutor de la Loteria Națională în timpul stării de urgență.


    Stiri relevante

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

    15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

    12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

    Promo
    Abonament
    Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
    Recomandat
    Sondaj
    Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
    Prietenii noștri

    Widget cu noutăți la tine pe site

    Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md