Alegerea de a fi student al Centrului de politici educaționale și sociale – Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM

usm-universitate

Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a Universității de Stat din Moldova apreciază alegerea tinerilor de a deveni parte din universitate. Să înveți la USM este demn! Este actual! Este modern! Este interesant! Este important! Este cu perspectivă!

La întrebarea de ce ar trebui să opteze pentru studii la Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM, Vladimir GUȚU, doctor habilitat în pedagogie, profesor universitar, decan al facultății, a ținut să evidențieze următoarele: „Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM, dispunând de Centrul Republican de Resurse pentru Asistență Socială și Centrul de Cercetări Sociologice și având la bază o școală științifică puternică (circa nouă doctori habilitați și 34 de doctori în științe), prin toate activitățile și politicile sale promovate până în prezent, demonstrează competență, profesionalism și deschidere spre cooperare și colaborare atât pe plan național, cât și pe cel internațional”. În plus, d-lui a ținut să menționeze că: Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM, dincolo de misiunea sa de bază – formarea profesională inițială și continuă a specialiștilor de înaltă calificare în domeniile Asistență socială, Psihologie, Psihopedagogie, Educație civică, Învățământ primar și Sociologie –, este și un centru universitar de cercetare, de elaborare și promovare a politicilor educaționale și sociale, iar atractivitatea și funcționalitatea Facultății de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM se bazează pe trei departamente academice: Departamentul Psihologie, Departamentul Științe ale Educației, Departamentul Sociologie și Asistență”, scrie www.usm.md.

Astfel, alegerea de a fi student la Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM este determinată de mai mulți factori:
# profesii solicitate, cu perspective reale de angajare în câmpul muncii;
# posibilitatea de a alege specialitatea potrivită;
# șansa de a participa la programe de mobilitate și cooperare interuniversitară cu perspective de prelungire a studiilor sau chiar de angajare în străinătate;
# oportunitatea a de a învăța de la cei mai buni profesori-savanți și practicieni;
# acces liber la resursele informaționale;
# posibilitatea de a primi bursă și nu doar una;
# o serie de activități în afara orelor de studii, cu participarea la diverse evenimente culturale ale Facultății de Arte și sportive;
# cămine confortabile pentru acei care nu sunt din municipiul Chișinău ș.a.m.d.

Salutăm decizia tinerilor care au optat pentru a-și face studiile la facultatea care îi învață să gândească liber și sistematic, să deprindă profesii necesare societății. Pentru asta, la Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială a USM au fost create toate condițiile.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente