fbpx

Lukașenko a comentat protestele violente de după alegeri: Apeluri din străinătate au ghidat „oile noastre”

După protestele violente organizate în Belarus, în urma alegerilor prezidențiale, Aleksandr Lukaşenko a susținut că manifestațiile au fost ghidate de apeluri din străinătate, care ar fi dorit să strice sărbătoarea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am înregistrat apeluri din străinătate. Din Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă, au existat apeluri pentru a ghida, scuzaţi expresia, oile noastre. Nu le vom permite să facă ţara bucăţi”, a spus Lukaşenko la o întâlnire cu secretarul executiv al CSI, Sergey Lebedev, transmite rbc.ru.

Amintim că, ieri, belarușii au ieșit în stradă după ce s-a anunțat că Aleksandr Lukașenko câștigă alegerile prezidențiale cu peste 80% dintre voturi. În urma protestelor, au fost reținute circa 120 de persoane, trei au suferit traume cranio-cerebrale, iar una ar fi decedat după ce ar fi fost călcată de tehnica militară.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat reprimarea manifestaţiilor din Belarus, cerând numărarea „exactă” a voturilor exprimate. Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, de asemenea a condamnat „violenţa disproporţionată şi inacceptabilă din partea statului împotriva manifestanţilor paşnici”. Menționăm că situaţia din Belarus va fi discutată şi la reuniunea informală a miniştrilor de externe din bloc, care va fi organizată la sfârşitul acestei luni la Berlin.

CITEȘTE ȘI:

Belarușii nu au astăzi acces la Internet. Instagram, Twitter și Facebook nu funcționează

Articole asemănătoare

Back to top button