fbpx

COVID-19 în Moldova: Încă 181 de persoane s-au infectat, iar doi pacienți au pierdut lupta cu boala

Alte 181 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 10 în Transnistria. Bilanțul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 27.841 de cazuri, informează Ministerul Sănătății (MSMPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazurile de azi au fost depistate în urma efectuării a 1048 de teste, dintre care primar – 921 şi repetat – 127. Două cazuri sunt de import (România și Turcia), iar șapte sunt în rândul lucrătorilor medicali: medici – trei,  asistenți medicali – trei, personal auxiliar – unul.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 442 sunt în stare gravă (31 fiind conectate la aparate de respirație asistată), 1176 – în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi – în stare satisfăcătoare.

Menționăm că 165 de persoane au fost tratate și externate în ultimele ore. În total, 19.465 de persoane au fost vindecate de COVID-19.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19, numărul total ajungând la 850.

Femeie de 71 de ani, din raionul Anenii Noi, internată pe 14 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială și cardiopatie mixtă.

Bărbat de 82 de ani, din municipiul Chișinău, internat pe 23 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Articole asemănătoare

Back to top button