/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Telefoane mobile și documente, ridicate în urma perchezițiilor de la vama Leușeni

10 august 2020, ora 19:17

Serviciul Protecție Internă şi Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță rezultatele perchezițiilor care au fost făcute la postul de trecere Leușeni, în dosarul traversării ilegale a frontierei în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse au fost documentate acțiunile ilegale ale persoanelor implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România, cu eschivarea de la respectarea măsurilor prevăzute de starea urgență în sănătate publică declarată în consecința pandemiei generate de virusul COVID-19.

Angajații SPIA al MAI, în comun cu procurorii PCCOCS, au ridicat telefoane mobile, documente, mijloace bănești și suporturi informaționale în urma perchezițiilor efectuate.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele percheziționate riscă  pedeapsă cu amendă în mărime de la 15 mii până la 30 de mii de lei sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.

SPIA anunță că urmează a fi întreprinse măsuri speciale de investigaţii și acțiuni de urmărire penală pentru a stabili dacă sunt implicate şi alte persoane în comiterea ilegălităţilor.

Săptămâna trecut, angajații SPIA și PCCOCS au descins în cadrul dosarului ce ține de facilitarea traversării graniței în contextul pandemiei de COVID-19.

Perchezițiile au avut loc după ce jurnaliștii italieni au mediatizat pe larg cum, pe timp de pandemie, moldovenii ofereau mită de 100 de euro pentru a ajunge pe peninsulă. Banii erau oferiți pentru a rezolva „problema” testelor negative la coronavirus și a contractelor de muncă, chiar dacă țara noastră este inclusă în „lista neagră”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19.

Percheziții la Leușeni în dosarele trecerii frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Ce spune șeful SPIA

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram