‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePiața mondială agricolă: Recoltele prezentate de unele țări au dus la scăderea prețurilor

Piața mondială agricolă: Recoltele prezentate de unele țări au dus la scăderea prețurilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața Europeană

Vineri, prețurile încă pierdeau teren pe fondul unor volume globale suficiente. Recolta de grâu din Rusia este declarată a fi mai mare decât prognozele inițiale, iar condițiile meteorologice din Australia rămân a fi foarte favorabile pentru dezvoltarea culturilor, ceea ce duce la estimări mai ridicate ale producției de grâu pentru acești doi actori mondiali.

Totodată, potrivit Agritel, săptămâna trecută, știrile privind revizuirea estimărilor pentru recoltele de grâu dur și moale din Canada au făcut presiune și asupra pieței europene. În același timp, se încheie campania de recoltare în Franța, volumul total recoltat va fi mai mic de 30 de milioane de tone. Valul actual de căldură va continua încă câteva zile, iar situația preocupă producătorii de culturi de primăvară.

FranceAgrimer a raportat că recoltarea grâului de toamnă a fost finalizată, iar în curând urmează a fi recoltat și orzul. Față de săptămâna precedentă, starea câmpurilor de porumb s-a înrăutățit și a scăzut cu trei puncte, până la 74%.

Cele mai importante tranzacții pe arena internațională țin de comercializarea a 456.000 de tone de soia americană către China și licitația pakistaneză pentru achiziționarea a 1,5 milioane de tone de grâu.

La începutul acestei săptămâni, moneda euro se tranzacționează la 1,1790 față de dolar, în timp ce petrolul se tranzacționează la 41,80 dolari barilul.

‹ adv ›

Prețurile pentru rapiță au scăzut vineri, în ciuda prețurilor foarte mari oferite pentru uleiul vegetal datorită cererii înalte din partea Chinei. Prețurile pentru canola în Canada au atins cel mai înalt nivel înregistrat din octombrie 2018.

Producătorii sunt încurajați să analizele bine condițiile existente pe piață înainte de a efectua unele tranzacții, în condițiile în care încă nu au fost prezentate datele finale privind recoltele.

Piața SUA

‹ adv ›

Prețurile la bursa din Chicago au scăzut săptămâna trecută. Noile estimări au impus fondurile să reducă prețurile. Condițiile meteorologice rămân favorabile pentru culturile de soia și porumb din SUA.

Vineri, fondurile au fost neto-vânzători a 15.000 de loturi de porumb, 9.000 de soia și 5.000 de grâu.

Din punct de vedere al analizei tehnice, tendințele majore ce se păstrează la burse nu sunt deloc clare. Grâul a depășit nivelul psihologic de 5 dolari/bushel, în timp ce porumbul ar putea fi menținut la 3 dolari/bushel în această săptămână. USDA va prezenta raportul lunar în această miercuri.

Piața regiunii Mării Negre

Porumbul din Ucraina a trecut cu succes faza de polenizare, însă vremea este extrem de caldă. Într-adevăr, precipitațiile în regiunile cultivate cu porumb în Ucraina au fost rare în ultimele două săptămâni. Drept urmare, mulți analiști locali și-au redus recent estimările producției de porumb. Cu toate acestea, în timp ce cifrele prognozate variază destul de mult, Ucraina susține că ar putea stabili un record în ceea ce privește producția. Căderea precipitațiilor de 15 și 20 mm ar trebui să ușureze situația în principalele zone de producere.

În ceea ce privește România și Republica Moldova, în o bună parte din zone seceta continău să afecteze esențial recolta.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›