‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA lansează recepționarea cererilor de acordare a compensațiilor fermierilor afectați de calamități naturale

AIPA lansează recepționarea cererilor de acordare a compensațiilor fermierilor afectați de calamități naturale

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează cu privire la lansarea Campaniei de recepționare a cererilor de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

În perioada 10 august – 18 septembrie 2020, subdiviziunile teritoriale ale AIPA vor recepționa cererile de acordare a compensațiilor depuse de producătorii agricoli care au suferit prejudiciu (conform actelor de constatare) ca urmare a secetei ce a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor cerealiere din prima grupă:

  • grâu de toamnă;
  • orz de toamnă;
  • rapiță de toamnă;

dar și a grindinei ce a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor horticole (pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșun; vița-de-vie (soiuri tehnice și pentru masă); culturi legumicole, cultivate în câmp deschis și mazăre).

‼️Datele din actele de constatare prezentate de către solicitant trebuie să corespundă cu datele din Raportul totalizator. Compensația se acordă solicitanților sub formă de cuantum, în funcție de cultură, suprafața afectată și gradul de afectare.

Termenul – limită de depunere a dosarului este 18 septembrie 2020.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii