image
Sursa foto: GettyImages

SUA anunță că va reduce trupele sale din Afganistan la mai puțin de 5.000 de militari

Secretarul apărării din SUA, Mark Esper, a anunţat, sâmbătă, că Statele Unite intenţionează să îşi reducă nivelul trupelor din Afganistan la "un număr mai mic de 5.000", până la sfârşitul lunii noiembrie, informează Agerpres.

Într-un interviu difuzat de Fox News, Esper a furnizat detalii despre planurile de retragere din Afganistan anunţate de preşedintele american Donald Trump la începutul acestei săptămâni.

SUA au în prezent aproximativ 8.600 de militari în Afganistan.

Preşedintele Trump a declarat, luni, într-un interviu acordat Axios, că SUA intenţionează să reducă numărul militarilor dislocaţi în Afganistan la aproximativ 4.000.

SUA au început retragerea din Afganistan la începutul anului

La începutul lunii martie, trupele americane din Afganistan au început retragerea din această ţară în contextul semnării de către talibani şi Statele Unite a unui acord de pace.

Sute de militari americani au părăsit Afganistanul după ce Statele Unite s-au angajat să reducă numărul trupelor de pe teritoriul ţării de la 13.000 la 8.600.

Planul pe termen lung al armatei americane este de retragere a tuturor trupelor în termen de 14 luni, dar doar în contextul în care condiţiile sunt respectate de talibani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: