Juventus are un nou antrenor principal. Andrea Pirlo și-a început cariera de antrenor în urmă cu câteva zile

960×0

Andrea Pirlo (41 de ani) a fost numit antrenor principal la Juventus după ce torinezii l-au demis pe Maurizio Sarri (61 de ani) în urma eliminării din actuala ediție a Ligii Campionilor UEFA, în fața lui Olympique Lyonnais.

Decizia a fost luată doar la câteva ore după concedierea lui Sarri și este una surprinzătoare. Inițial, Zidane, Pochettino, Allegri și Inzaghi se aflau pe lista campioanei Italiei, scrie digi24.ro.

Presa din Italia anunță că Pirlo va fi prezentat în următoarele ore.

Cine este Andrea Pirlo?

Fost mare jucător al Italiei, Pirlo și-a început cariera de antrenor în urmă cu câteva zile.

Pe 30 iulie, era numit antrenor principal al echipei U23 a lui Juventus, care evoluează în Serie C. Fost mijlocaș cu 116 selecții în naționala Italiei, Pirlo a absolvit cursurile de antrenori de la Coverciano, unde a obținut licența Pro.

Președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, și-a dorit enorm să-l readucă pe Pirlo la Torino, având convingerea că acesta ar putea reprezenta un model de succes, precum Pep Guardiola la Barcelona sau Zinedine Zidane la Real Madrid.

Andrea Pirlo a jucat la Juventus în perioada 2011-2015 și s-a retras din fotbal după alte trei sezoane la New York City FC, actuala echipă a românului Alex Mitriță.

Ca jucător, a obținut patru titluri în Serie A cu „Bătrâna Doamnă”. De asemenea, a jucat în finala Ligii Campionilor UEFA în ediția 2014/2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente