image
Sursa foto: CNN

Interpol trimite o echipă de experți la locul exploziei din Beirut

Interpol a anunţat vineri că va trimite o echipă de experţi internaţionali specializată în identificarea victimelor pentru a ajuta în ancheta după explozia devastatoare care a avut loc marţi la Beirut. Echipa este trimisă la solicitarea autorităților libaneze, relatează Agerpres.

La câteva zile după tragedia care s-a soldat cu peste 150 de morţi şi mii de răniţi, multe persoane sunt încă date dispărute, a subliniat într-un comunicat organizaţia de cooperare poliţienească internaţională, cu sediul la Lyon (Franţa).

„Oraşul, ţara şi nenumărate familii rămân în stare de şoc”, a spus secretarul său general Jürgen Stock. „Experienţa Interpol poate oferi un ajutor important autorităţilor ţării şi vom continua să oferim Libanului toată asistenţa necesară”, a precizat oficialul.

Experţi ai echipelor de răspuns la incidente (IRT) din cadrul Interpol sunt desfăşurate pe teren la cererea ţărilor membre, atunci când au loc dezastre naturale, accidente sau atentate.

Anul trecut, o echipă IRT a intervenit la Nairobi după atacul mortal din ianuarie împotriva unui complex hotelier din capitala Kenyei şi, în martie, în Etiopia, după prăbuşirea unui zbor al Ethiopian Airlines, la Addis Ababa.

Interpol a stabilit în 1984 primul ghid destinat identificării victimelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: