image
Sursa foto: autoblog.md

Noi reguli de amplasare a benzinăriilor pe teritoriul capitalei: Zonele unde construcția acestora va fi interzisă

Autoritățile au adoptat joi o decizie care prevede reglementarea amplasării stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor de produse petroliere pe teritoriul Chișinăului. Astfel, conform noilor prevederi, construcția acestora va fi permisă doar în zone speciale conform unui plan urbanistic.

Decizia a fost luată după ce autoritățile au ajuns la concluzia că „în Chișinău există prea multe benzinării, pentru un oraș atât de mic, mai mult, unele stații PECO s-au transformat în baruri sau cafenele. „De aceea, politica autorităților publice locale este de a reduce numărul acestora și de a limita zonele de amplasare, spre cele cu profil industrial”, a precizat primarul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit deciziei, construcția benzinăriilor va fi interzisă în zone de protecție a bazinelor acvatice, zonele surselor de alimentare cu apă potabilă, zonele stațiunilor balneare și sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriile rezervațiilor naturale, în zonele de protecție a monumentelor istorice.

Totodată, construcția acestora nu va fi permisă nici în preajma instituțiilor sociale (teritoriul școlilor, grădinițelor, instituțiile medico-sanitare publice sau private, terenuri de joacă pentru copii și pentru sport); în preajma zonelor de protecție a monumentelor de for public și a clădirilor de patrimoniu de importanță națională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului.

De asemenea, conform deciziei adoptate, Primăria municipiului Chișinău va face o solicitare către Guvern, privind revenirea la distanțele de proiectare precedente, de 50 metri. Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa 135 de stații PECO.

Noutăţile partenerilor

comentarii: