image
Sursa foto: Uniunea Teatrală

S-a stins din viață regizorul Iurie Harmelin

Regizorul Iurie Harmelin s-a stins din viață în această dimineață. Anunțul a fost făcut de colegii de breaslă a artistului.

Rămas bun, Iurie HARMELIN! 23 mai 1954 – 8 august 2020

Uniunea Teatrală din Moldova este profund îndurerată de trecerea la cele veșnice a regizorului Iurie HARMELIN, Maestru în Artă, Profesor Emerit al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Cavaler al Ordinului Republicii, Cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulitî Roz”, a promovat și valorificat Arta teatrală, atât pe scenele din țară, cât și la diverse foruri teatrale internaționale.

Iurie HARMELIN a fost un neobosit și atent profesor, regizor, iubitor de Teatru. Un suflet cald şi generos, cu un deosebit respect pentru oameni, implicat permanent în viaţa teatrului până în ultima clipă. Un om pentru care teatrul a fost a doua casă. Condoleanțe familiei și prietenilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se menționează într-o postare publicată de Uniunea Teatrală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: