image
Sursa foto: libertatea.ro

Astăzi sărbătorim cel mai popular animal de companie din lume

Ziua internaţională a pisicii, sărbătoarea dedicată celui mai popular animal de companie din lume, este celebrată în fiecare an pe data de 8 august. Legătura dintre om şi pisică este veche, de peste 9.000 ani.

Iflscience.com estimează că numărul pisicilor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane, în timp ce cute-calendar.com precizează că în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

Plină de afecţiune şi energie, inteligentă şi dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu şi devotată faţă de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulţi oameni. Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului, potrivit site-ului daysoftheyear.com.

Torsul pisicii – produs prin vibrarea corzilor vocale

Pisica este renumită și pentru torsul ei specific. Sunt multe teorii legate de acest tors: unii oameni de ştiinţă au susţinut că este produs prin vibrarea corzilor vocale. Este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă şi practică respectivul procedeu de tors. De asemenea, studiile arată că şi copiii crescuţi în case unde există pisici au rezistenţă mai mare la alergii sau astm.

Ziua internațională a pisicii – Cât trăiește o felină

O pisică de apartament duce o viață liniștită, unde hrana îi este asigurată în mod constant, iar ea este protejată de vremea rea. Singura experiență pe care o poate avea cu un prădător este interacțiunea cu stăpânul care, din când în când, o va spăla și peria fără milă. Viața trăită în curățenie, având la dispoziție pe cineva care să îi schimbe litieră și bucurându-se de un loc sigur unde să moțăie sunt lucruri ideale pentru o viață pisicească de vis.

O pisică, mai ales de rasă, dacă este crescută de la o vârstă fragedă în apartament, nu va avea mari curiozități în a explora lumea de afară, în special dacă are cu cine și cu ce să se joace. Cu o îngrijire medicală adecvată, pisică poate atinge vârstă de 12-15 ani, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: