Linkuri accesibilitate

INTERVIU Doctorul Anthony Fauci, despre necunoscutele Covid-19 și cât de eficient trebuie să fie un vaccin


Anthony Fauci este unul dintre experții americani de top în infecțiile cu noul coronavirus.
Anthony Fauci este unul dintre experții americani de top în infecțiile cu noul coronavirus.

Doctorul Anthony Fauci este directorul Institutului Național al SUA pentru Alergii și Boli Infecțioase și unul dintre experții americani de top în Covid-19.

Anthony Fauci vorbește despre stadiul dezvoltării unui vaccin, riscul ca virusul să fie transmis de copii și factorii necunoscuți privind simptomele și gravitatea acestei boli, într-un interviu pentru Vocea Americii, acordat Gretei Van Susteren, Fauci spune că nu e nevoie ca un vaccin să ofere protecție completă, dar chiar și cu 50% eficiență, ar fi suficient să oprească răspândirea bolii, combinat cu alte măsuri de protecție.

Anthony Fauci: Un vaccin eficient chiar și 50% ar stinge flăcările pandemiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:24 0:00

Greta Van Susteren: În prezent, este o cursă imensă a întregii lumi pentru găsirea unui vaccin. Iar una dintre problemele care vor apărea – și sar la faptul că presupun că vom avea un vaccin – este distribuția. Dacă, de exemplu, se stabilește că un vaccin american este sigur și eficient, unde va fi el distribuit, cât de repede va ajunge în lume?

Anthony Fauci: „În primul rând, cred că e important să subliniem, Greta, că nu există un singur vaccin. Adică sunt cel puțin cinci sau șase care sunt subvenționate și sprijinite, direct sau indirect, de guvernul federal. Presupunerea pe care o facem, care cred că e rezonabilă, este că vom ști, până la sfârșitul acestui an, dacă avem un vaccin sigur și eficient. Eu sunt precaut optimist că vom avea, bazându-mă pe datele preliminare pe care le-am văzut, din testele din faza I.

Dar presupunând că îl vom avea până la sfârșitul anului, la începutul lui 2021, când intrăm în 2021, ar trebui să avem sute de milioane de doze, pe măsură ce înaintăm în an. Asta înseamnă că ar trebui să avem vaccinuri suficiente pentru toată lumea de aici (din SUA). Companiile promit că vor face până la un miliard de doze. Și avem mai multe companii care spun acest lucru. Apoi, mai sunt chinezii care vor face un vaccin, mai sunt Marea Britanie și europenii care vor avea un vaccin. Vor exista, cred, suficiente vaccinuri, dacă totul se termină cu succes, pentru a avea vaccin nu doar în țările care sunt cele clasic bogate, ci și în cele cu venituri mici și mijlocii, care nu vor putea să aibă imediat acces la un vaccin. Asta sperăm să facem”.

Continuarea interviului pe pagina Europa Liberă România, adică AICI.

XS
SM
MD
LG