A fost depistat un focar de COVID-19 la Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă

covid medici in actiune (11)
Foto: OMS

Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă a devenit un focar de infecție cu COVID-19 după ce un angajat și mai mulți copii, beneficiari ai centrului, au fost testați pozitiv la coronavirusul de tip nou, potrivit portalului anticorupție.md.

Primul caz de infectare a fost depistat în data de 23 iulie la un angajat al instituției, de la care s-au infectat mai mulți copii. Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„La moment, în cadrul Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă sunt plasați 71 de copii și patru cupluri mamă-copil (cinci copii). În data de 28 iulie 2020, au fost testați 15 copii dintre care șapte copii au fost diagnosticați cu COVID-19. Copiii beneficiază de tratament în cadrul instituției. Centrul este asigurat cu dezinfectați, echipamente necesare și consumabile”, a precizat Cristina Stratulat, consilieră la MSMPS.

Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă găzduiește copii cu nevoi speciale și afecțiuni grave neurologice.

Cele mai recente date prezentate de responsabilii din sănătate arată că de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost infectați 1 335 de copii și 211 gravide.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente