Încă 453 de cazuri de COVID-19 în Moldova

cazuri

Alte 453 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care șase în Stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, două sunt de import (unul din Grecia, unul din Portugalia).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 27 443 de cazuri.

Totalul testelor efectuate – 2 406, dintre care primar – 1 872 şi repetat – 534.

Din numărul total de cazuri, 16 sunt lucrători medicali: trei medici și 13 asistenți medicali.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 434 sunt în stare gravă (dintre care 33 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 174 – în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 182 de persoane au fost tratate și externate. Până în ziua de astăzi, s-au tratat 19 100 de persoane.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor șase decese cauzate de COVID-19.

Decesul 836: femeie în vârstă de 71 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 1 august la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Decesul 837: bărbat în vârstă de 62 de ani din raionul Soroca, transferat de la Spitalul Raional Soroca la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, diabet zaharat.

Decesul 838: femeie în vârstă de 90 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 24 iulie la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiomiopaie mixtă, hipertensiune arterială.

Decesul 839: femeie în vârstă de 63 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 1 august la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Decesul 840: bărbat în vârstă de 66 de ani din raionul Drochia, transferat în data de 29 iulie de la Spitalul Raional Drochia la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Decesul 841: bărbat în vârstă de 69 de ani din raionul Râșcani, internat în data de 29 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: ciroză hepatică, diabet zaharat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente