/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Partidul lui Cavcaliuc a fost constituit astăzi oficial. Cine-i sunt vicepreședinții

08 august 2020, ora 18:00

Partidul lui Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), numit Partidul Acasă Construim Europa (PACE), a fost constituit astăzi oficial, la primul congres al formațiunii politice, iar Cavcaliuc a fost ales președinte al acestuia. 

Liderul partidului a anunțat cine sunt vicepreședinții partidului și secretarul formațiunii: Denis Roșca, prim-vicepreședinte al partidului; Nadejda Tocarciuc, secretara generală; Ludmila Chistruga, vicepreședintă pe domeniul social; Liviu Baziuc, vicepreședinte pe domeniul organelor de forță, de drept și aplicarea legii; Cristina Bucur, vicepreședintă pe domeniul educației; Tatoana Rotaru, vicereședintă pe domeniul sănătății; Alexandru Grumeza, vicepreședinte pe domeniul sportului; Mihaela Lașco, vicepreședintă pe domeniul finanțelor; Maxim Chișca, vicepreședinte pe justiție și combaterea corupției; Alexei Sivunic, vicepreședinte pedomeniul etniilor; Mihai Lefter, vicepreședinte, președinte al Organizației Teritoriale Chișinău; președinte, Igor Ianac, vicepreședinte al Organizației Teritoriale Gagauz Yeri; Irina Strucescu, președintă a organizației de femei; Denis Sava, președinte al organizației de tineret; Ana Bogdevici, șefă a departamentului drepturi și libertăți; Bogdan Cazacu, președinte al organizației de tineret din diasporă.

Gheorghe Cavcaliuc a fost șef adjunct la IGP în perioada guvernării Partidului Democrat. Acesta a demisionat din funcție anul trecut, pe 15 iunie, la o zi de la cedarea puterii de către Guvernul Filip. Atunci, Cavcaliuc a spus că intenționează să-și creeze propriul partid. Constituirea partidului PACE este la câteva luni de la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc anul acesta, însă formațiunea nu a anunțat deocamdată oficial dacă va avea sau nu propriul candidat la acest scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram