(video) Primarul general, în ședință cu pretorii de sector. „Nu dă Doamne să auzim că cineva a vândut asfalt vechi, cu 400 de lei tona”

Pretorii de sector din municipiul Chișinău s-au reunit în ședință, în această dimieață, cu primarul general, Ion Ceban. Pretorii au raportat activitățile efectuate în săptămâna curentă, dar și unele probleme cu care se confruntă.

Foto: UNIMEDIA

(update 10:05) Pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, despre situația din parcul Valea Trandafirilor: Sunt oameni neconștiincioși și mincinoși, ei au promis că duc toate instalațiile, noi am fost ocupați și ieri am descoperit că nu le-au dus. Vin cei cu mașinuțele, ca să le întoarcem. Dar dacă o să apară iarăși în parc?

Ion Ceban: Lasă să plătească pentru depozitare în fiecare zi în contul municipalității, dacă nu înțeleg.

(update 10:00) Ion Ceban: Evidența să fie strictă. Noi nu avem ce arunca, nu avem nici bani suficienți, nu putem arunca lucrurile, fiți gospodari. Să nu vă vină cineva de la organele de control și să nu puteți răspunde.

(update 9:55) Ion Ceban: Să nu ne întrebe presa unde depozităm, ce a fost tăiat în albia răulu Bîc sau în altă parte trebuie să meargă ca suport pentru persoanele cu nevoie speciale. Pe partea de rumeguș, avem foarte mult solicitări din suburbii, fiecare suburbie are nevoie de 200-300 de tone. Totul să fie luat la evidență. Nu dă Doamne să auzim că cineva a vândut asfalt cu 400 de lei tona, vechi. Domnul Copaci, nu zâmbiți, nu este fum fără foc.

(update :940) Ion Ceban: Sunt raportate probleme cu ambrozia. Inclusiv am rugat să fie făcut raid în suburbiile capitalei. Stabiliți care ar putea fi măsurile aplicate împreună cu Poliția și cei de la Inspectoratul de mediu. Aplicați amenzi, nu înțelege, amendă, dar să nu mai vedem gunoi în fața la tot felul de magazine. Puteți face molioane de lei în fiecare sector pentru acest lucru, e dezordine peste tot. Vom discuta ca banii să rămână în sectoare.

(update 9:30) Ion Ceban: Pe str. Kiev, niște „gospodine” furau pavaj și îl puneau direct într-un Q5. Sper să le găsim.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:


Pub